Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Publicat:

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini palestiniene, din reclame care promovau un model de pantofi sport lansat pentru prima dată pentru a coincide cu Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, relatează The Guardian, amintind că 11 israelieni au fost ucişi de terorişti palestinieni la acea ediţie a Jocurilor Olimpice. Decizia a fost luată în urma criticilor formulate de Israel.

Compania de îmbrăcăminte sport cu sediul în Germania a declarat că îşi „revizuieşte” campania după criticile din partea Israelului cu privire la implicarea lui Hadid în campanie, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Încălţămintea sport SL72, descrisă de Adidas ca fiind un model clasic atemporal, a fost promovată de Hadid, o americancă a cărei familie îşi are rădăcinile în Palestina.

Modelul, care a atras anterior furia guvernului israelian pentru că ar fi scandat sloganul „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”, a fost acuzată de antisemitism.

Israelul a criticat, pe contul său oficial de X faptul că Bella Hadid este imaginea acestei campanii, amintind că „unsprezece israelieni au fost ucişi de terorişti palestinieni în timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen”.

Hadid a criticat în mod repetat guvernul israelian şi i-a sprijinit pe palestinieni de-a lungul anilor, iar la 23 octombrie a făcut o declaraţie pe Instagram în care deplângea pierderea de vieţi nevinovate, în timp ce le-a cerut celor care o urmăresc să facă presiuni asupra liderilor lor lor pentru a proteja civilii din Gaza.

Adidas a transmis într-o declaraţie că actuala campanie pentru pantofii SL72 „reuneşte o gamă largă de parteneri”.

„Suntem conştienţi că s-au făcut conexiuni cu evenimente istorice tragice – deşi acestea sunt complet neintenţionate – şi ne cerem scuze pentru orice supărare sau suferinţă cauzată. Ca urmare, revizuim restul campaniei”, a fost mesajul companiei.

Nu a stabilit ce modificări vor fi făcute. Alte imagini publicitare care prezintă ambasadori ai mărcii Adidas, inclusiv fotbalistul francez Jules Koundé, rapperul american A$AP Nast şi modelul chinez Sabrina Lan rămân online.

Membrii grupării palestiniene Black September au pătruns în satul olimpic la 5 septembrie 1972. Unsprezece membri ai delegaţiei israeliene au fost luaţi ostatici şi ucişi.

Nu este prima dată când compania de îmbrăcăminte sport rupe legăturile cu ambasadori celebri după acuzaţii de antisemitism.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Adidas şi-a încheiat parteneriatul cu rapperul Kanye West în octombrie 2022, spunând că „nu tolerează antisemitismul” după ce rapperul a fost suspendat de pe Instagram şi Twitter din cauza unor postări ofensatoare.

Acesta a spus că comentariile şi acţiunile din partea lui West au fost „inacceptabile, pline de ură şi periculoase şi încalcă valorile companiei de diversitate şi incluziune, respect reciproc şi corectitudine”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

10 ponturi pentru a scăpa de mâncat noaptea: te protejează de consumul excesiv de calorii, obezitate și boli cardiovasculare

10 ponturi pentru a scăpa de mâncat noaptea: te protejează de consumul excesiv de calorii, obezitate și boli cardiovasculare Nutriționiștii susțin că veți reuși să...

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice Marea Mediterană este mare supă toxică. Un raport din iulie 2024 al World Wide Fund...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.