X

Pentru funcția de primar al orașului Drochia vor lupta 11 candidați

Autoritățile locale din Drochia mai au de muncit la capitolul dezvoltarea infrastructurii orașului. O recunoaște chiar Nina Cereteu, care a condus cu localitatea în ultimii opt ani.  Dacă va câștiga un nou mandat de primar, aceasta se angajează să rezolve problema gropii de gunoi, cea a maidanezilor și să extindă rețeaua de canalizare.

„Prima problemă este gunoiștea orășenească, o problemă cu care se confruntă întreaga țară. Avem o strategie la nivel de țară, dar care se tergiversează din varii motive, și nu este implementată încă în nicio regiune. Primăriile nu se pot descurca pe cont propriu. Aici chiar este nevoie de implicarea guvernului și a partenerilor, în cazul dat Banca Mondială, pentru că de acolo vine finanțarea pentru crearea acelor poligoane de prelucrare, depozitare și transfer. Noi am încercat să facem ceva, am fost la discuții, dar nimeni nu este interesat să amenajeze o stație mică. Ei au nevoie de un volum mare de deșeuri.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

A doua problemă este cea a câinilor vagabonzi, cu care se confruntă toată țara, nu doar orașul Drochia. Este nevoie de un azil care să corespundă tuturor cerințelor, dar pentru bugetele noastre sunt sume enorme.

Avem nevoie de resurse extrabugetare și din proiecte.

A treia problemă este canalizarea în sectorul spitalului, dincolo de calea ferată. Avem un proiect tehnic și vom reuși să o facem din proiecte în maxim doi ani”, a declarat Nina Cereteu, candidat din partea partidului politic „Partidul Nostru”.

Cadidatului partidulu politic Liga Orașelor și Comunelor, Igor Istrati, își propune să majoreze salariile. Cum o va face ca autoritate publică locală, rămâne de văzut.

„Vreau să cresc salariile funcționarilor publici. În R. Moldova, un funcționar public ridică un salariu sub existență. Dacă facem o paralelă cu România, de unde vin, acolo corupția a dispărut pentru că un funcționar public are un salariu decent. Un începător primește 600-700 de euro, un funcționar cu experiență – 2000 de euro. Și medicii trebuie remunerați pe măsură”.

Gabriela Cumpătă, candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, intenționează să implementeze mai multe proiecte de infrastructură, fără a cheltui bani din bugetul local.

„Îmi propun să fiu deschisă cu alegătorii, să atrag cât mai multe proiecte în cadrul Programului „Satul European”, o infrastructură dezvoltată. Vă asigur că împreună cu echipa mea vom merge spre un viitor frumos pentru orașul nostru.”

Iar Doina Gontea de la Partidul Liberal vrea un oraș mai verde.

„Eu aș contribui la înverzirea străzii pietonale, să plantăm diferite flori, dar este important ca și lumea să păstreze munca care se face. Lângă liceul Ștefan cel Mare este nevoie de un parc, o zonă de odihnă.”

La alegerile din 5 noiembrie, pentru funcția de primar al orașului Drochia vor lupta 11 candidați:

Istrati Igor – Partidul Politic „Liga Orașelor și Comunelor”;

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Cereteu Nina – Partidul politic „Partidul Nostru”;

Botnar Tatiana – Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”;

Cumpătă Gabriela – Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;

Pîslari Anastasia – Partidul Politic „Partidul Dezvoltarea și Consolidarea Moldovei”;

Ababei Petru – Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;

Gontea Doina – „Partidul Liberal”;

Japalău Dumitru – Partidul Politic „Partidul Schimbării”;

Vasilean Alexei – Partid Politic Partidul „Renaștere”;

Macarici Dorina – Partidul Politic „Șansă”;

Danii Ina – Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”.

Categorii: PoliticăȘtirile zilei