X

Percheziţie la sediul Comitetului de organizare a JO 2024

O percheziţie a avut loc, marţi, la sediul Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de Paris din 2024, la Saint-Denis, au anunţat responsabili ai COJO, fără să precizeze motivele anchetei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cu 14 luni înainte de Jocurile Olimpice, COJO nu a informat despre motivele anchetei, dar a precizat că în continuare “colaborează în totalitate cu anchetatorii pentru a facilita investigaţiile lor”.

Citeşte şi: Lungul drum al mâlului produs de distrugerea barajului de la Kahovka. Ce riscuri sunt pentru litoralul românesc – Black News

Percheziţiile au fost efectuate de OCLCIFF (Oficiul central de luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare) şi BRDE, brigada financiară a poliţiei judiciare pariziene.

COJO este constituit sub forma unei asociaţii, iar Curtea de Conturi urmăreşte îndeaproape activitatea sa.

Citeşte şi: Macron și prințul moștenitor saudit: interese nu întotdeauna convergente – Black News

În aprilie 2021, două rapoarte ale agenţiei franceze anticorupţie (AFA) privind organizarea JO, au prezentat potenţiale “riscuri de conflicte de interese” derivând din imaginea Jocurilor Olimpice.

Tags: Curtea de ConturifrantaJO 2024OCLCIFF (Oficiul central de luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare)paris
Categorii: Externe