X

Percheziţie la sora preşedintelui din Peru, mama lui a fost spitalizată

Locuinţa sorei preşedintelui peruan a fost percheziţionată marţi, la Lima, în cadrul unei anchete pentru corupţie şi trafic de influenţă, iar mama ei care se afla acolo a trebuit să fie internată în spital, a denunţat Pedro Castillo pe Twitter, notează AFP, potrivit agerpres.

Procurorii au “intrat în casa surorii mele. Mama mea este acolo. Acest act abuziv i-a afectat sănătatea. Consider biroul procurorului general responsabil pentru sănătatea mamei mele”, a scris şeful statului pe Twitter.


Vizat de la instalarea la putere în urmă cu un an de mai multe anchete pentru corupţie şi trafic de influenţă, el a explicat ca mama sa, Mavila Diaz Terrones, în vârstă de 77 de ani, era în convalescenţă la sora lui în urma unei operaţii recente.

Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

“În ceea ce o priveşte pe mama preşedintelui ţării, procurorul care se ocupă de procedură i-a propus şi i-a pus la dispoziţie toate mijloacele pentru transferul acesteia într-un centru de sănătate”, a scris procuratura pe Twitter fără alte detalii. După ce a suferit o decompensare, mama preşedintelui Castillo a trebuit să fie transportată cu ambulanţa la spital.

Percheziţia fost efectuată într-un cartier popular din Lima, unde ar locui nepotul lui Pedro Castillo, căutat de poliţie.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Domiciliul sau birourile altor 12 persoane, printre care şase membri ai parlamentului presupus implicaţi într-o coluziune cu guvernul, au fost, de asemenea, percheziţionate. Cinci persoane, foşti consilieri ai preşedintelui, au fost arestate preventiv.

Şeful statului peruan, din rândul stângii radicale, face obiectul a şase anchete. Protejat de imunitatea lui prezidenţială, el nu poate fi trimis în faţa unei instanţe, dar justiţia poate desfăşura anchete în ce îl priveşte. 

Tags: LimaMavila Diaz TerronesPedro CastilloPeru
Categorii: Știrile zilei