X

Percheziții în trei penitenciare din țară: Ce au găsit oamenii legii la deținuți

Percheziții în trei penitenciare din țară: Ce au găsit oamenii legii la deținuți

Angajații din cadrul Direcției siguranță și regim a Administrației Naționale a Penitenciarelor au efectuat mai multe descinderi în penitenciare, în scopul verificării și depistării obiectelor și substanțelor interzise.

Ca rezultat, atât în celulele de detenție, cât și în spațiile adiacente au fost găsite 10 telefoane mobile. Totodată, în timpul verificării perimetrului de pază al Penitenciarului nr.18 din Brănești, a fost depistat și ridicat un obiect de formă sferică învelit în bandă adezivă, în interiorul căruia se aflau 27 de pastile Subutex, potrivit jurnal.md.

Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

La fel, 25 de pastile Subutex au fost depistate și la Penitenciarul nr.6 din Soroca, acestea fiind dosite într-un ascunziș improvizat. La Penitenciarul nr.11 din Bălți, în urma controlului de specialitate a fost depistată şi ridicată o substanță solidă de culoare cafenie cu miros specific asemănător cu drogul de tip hașiș, care a fost aruncat de către o cetățeană venită la întrevedere cu o persoană aflată în detenție.

În scopul menţinerii ordinii şi securităţii în toate instituțiile penitenciare, angajaţii sistemului penitenciar, desfăşoară cu regularitate percheziţii planificate şi inopinate asupra persoanelor private de libertate şi în celulele acestora.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

Administrația Națională a Penitenciarelor reamintește societății despre importanța respectării normelor legale și îndeamnă spre neadmiterea cârdășiei cu persoanele deținute în acțiuni care contravin normelor de drept.

Tags: celuledroguripenitenciaretelefoane
Justiţie