X

Perciun: Rata de promovabilitate a crescut atât pentru absolvenții de liceu, cât și pentru cei de colegiu

Perciun: Rata de promovabilitate a crescut atât pentru absolvenții de liceu, cât și pentru cei de colegiu

Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că rezultatele la examenul de bacalaureat din acest an sunt mai bune decât cele din anul trecut.

Candidații pot vedea rezultatele și pe platforma bac.gov.md. Rata de promovabilitate a crescut atât pentru absolvenții de liceu, cât și pentru cei de colegiu, potrivit voceabasarabiei.md.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

„Am ajuns acum la o promovabilitate de 89,93% a absolvenților de liceu și de 47,68% a absolvenților de colegiu,” a declarat Perciun în cadrul emisiunii „Studio politic” de la Vocea Basarabiei.

În plus, a subliniat că, în ultimii 10 ani, de când a fost implementată reforma bacalaureatului, s-a observat o îmbunătățire constantă a rezultatelor, ceea ce indică faptul că sistemul educațional s-a adaptat și pune mai mult accent pe calitate.

Perciun a spus că în cazul liceelor, practic, am ajuns la 90%. Sesiunea asta a desfășurat regulamentar ponderea notelor de 8-10 comparabil cu cea de anul trecut. Deci, în sensul ăsta, pentru că noi ne-am discutat despre dificultatea examenului, nu se observă o diferență majoră, cam distribuția notelor este similară cu cea din anii precedenți.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: bacalaureatPerciun
Cultură și Media