X

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august

În cadrul ședinței de astăzi, 16 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din data de 20 octombrie 2024.

Astfel, perioada electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional va începe joi, 1 august 2024, potrivit subiectulzilei.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Potrivit membrilor, Programul calendaristic stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune, pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.

Documentul urmează să fie transmis, spre informare şi realizare, în limita competențelor, partidelor politice reprezentate în Parlament, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după formarea acestora.

„Perioada de desemnare și colectare a semnăturilor susținătorilor candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar și de depunere a documentelor pentru înregistrarea în calitate de participant la referendum, va demara începând cu 21 august. Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și cea pentru referendumul republican constituțional va începe din 20 septembrie 2024”, informează Comisia Electorală Centrală.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: Moldovaprezidenţiale
Politică