X

Permisiunea acordată Ucrainei de către SUA de a lovi Rusia a contribuit la reducerea numărului de atacuri asupra Harkovului – primar

Permisiunea acordată Ucrainei de către SUA de a lovi Rusia a contribuit la reducerea numărului de atacuri asupra Harkovului – primar

Armata ucraineană a lansat atacuri cu rachete asupra pozițiilor de lansare de rachete de pe teritoriul țării agresoare, Rusia, ceea ce a contribuit la reducerea numărului de atacuri asupra Harkovului. Primarul din Harkov, Igor Terekhov, a comentat pentru Reuters.

Amintim că, președintele american Joe Biden a aprobat la sfârșitul lunii trecute utilizarea armelor americane pentru a distruge ținte din Rusia, care au fost folosite pentru a ataca Harkov, situat în apropierea graniței cu Rusia.

Deși loviturile cu rachete și drone continuă, Terekhov a spus că contraatacul Ucrainei au contribuit la o ușoară scădere. El a menționat că în ultimele două săptămâni a avut loc o pauză și nu au avut loc atacuri atât de mari ca în mai.

Terekhov a subliniat, de asemenea, că sistemele de apărare antiaeriană occidentale sunt necesare pentru a-și proteja orașul. Potrivit primarului, aproximativ 11,5 mii de oameni au sosit la Harkov din regiunile care au fost supuse bombardamentelor active.

Tags: de a lovi Rusiade către SUAPermisiunea acordată Ucrainei
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei