X

Nouă persoane, între care un jurnalist, au fost ucise într-un bombardament al rebelilor în sud-vestul Yemenului

Rachete trase de rebelii huthi au ucis luni nouă persoane, între care un jurnalist, o femeie şi un copil, în provincia Taëz, în sud-vestul Yemenului, a declarat un responsabil guvernamental citat de AFP.

Rachetele au căzut în localitatea Nashma, aproape de oraşul Taëz, în provincia cu acelaşi nume, conform news.ro .

La inaugurarea unui complex de securitate, au fost prezenţi vice-ministrul de Interne al Guvernului de la Yemen, internaţional recunoscut, precum şi zeci de rezidenţi locali.

Citește și : Vladimir Putin l-a eliberat pe Aleksandr Gruşko din postul de reprezentant permanent al Rusiei la NATO

Canalul de televiziune yemenit Belqees TV a confirmat moartea cameramanului său Mohammed al-Qudsi într-un comunicat publicat pe site. Televiziunea a denunţat “bombardamentul rebelilor huthi”.

Taëz, al treilea oraş ca mărime din Yemen, este în mare parte controlat de forţele anti-huthi, dar numeroase sectoare din împrejurimi sunt în mâinile rebelilor.

Yemenul este în război de mai bine de trei ani.

Guvernul a fost vânat în septembrie 2014 în capitala Sanaa de huthi, susţinuţi de Iran, ceea ce a dus în martie 2015 la intervenţia unei coaliţii sub comandament saudit.

Această intervenţie nu a permis în acea zi ca forţele loiale să recucerească vaste teritorii controlate de rebeli.

Războiul a făcut peste 9.200 de morţi şi aproape 53.000 de răniţi din martie 2015. Potrivit ONU, Yemen este teatrul “celei mai rele crize umanitare din lume”.

Tags: huthiONUrachetesanaaTaezYemen
Categorii: Sinteze