Peru anunţă primul deces al unui pacient infectat cu variola maimuţei

Publicat:

Un pacient seropozitiv care a renunţat la tratamentul împotriva HIV şi a fost infectat cu variola maimuţei a murit luni în Peru, ţară în care au fost raportate peste 300 de cazuri de infectare, a declarat un responsabil din domeniul sanitar, informează AFP, potrivit agerpres.

Bărbatul de 45 de ani “a ajuns la spital în stare foarte gravă, cu variola maimuţei; starea sa de sănătate s-a deteriorat după ce a abandonat tratamentul împotriva HIV”, a declarat directorul Spitalului Naţional Dos de Mayo, Eduardo Farfan, la un post de radio local.


Citeşte şi: Israelul se teme de atacuri după presupusa arestare a unui lider al Jihadului Islamic – Black News

“Nu a murit de variola maimuţei, ci de o septicemie” cauzată de un sistem imunitar slăbit, a adăugat directorul spitalului din Lima.

“Problema este că acesta a fost un pacient cu alte morbidităţi”, ceea ce l-a făcut mai vulnerabil “şi l-a decompensat”, a precizat Farfan.

Bărbatul, “foarte infectat” cu acest virus, a fost admis în spital miercuri, iar “germenii care i-au invadat pielea i-au comprimat plămânii”, a explicat directorul spitalului.

Spania a anunţat două cazuri de deces asociate variolei maimuţei, primele din Europa. Un caz a fost de asemenea raportat în Brazilia, iar altul în India.

Citeşte şi: Casa Albă: Pelosi are ‘dreptul’ de a vizita Taiwanul! – Black News

Cu toate acestea, nu este clar dacă variola maimuţei a fost cauza acestor patru decese. Autopsiile sunt încă în curs în Spania. În Brazilia, autorităţile susţin că pacientul care a decedat prezenta alte patologii grave.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat la sfârşitul lunii iulie variola maimuţei drept urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională, cel mai înalt nivel de alertă, pentru a consolida lupta împotriva acestei boli, numite şi ortopoxvirusul simian. Este pentru a şaptea oară când OMS declară o urgenţă internaţională (un mecanism iniţiat în 2005), după ce a făcut acest lucru pentru gripa A în 2009, Ebola în 2014 şi 2018, poliomielită în 2014, virusul Zika în 2017 şi coronavirusul (COVID-19) în 2020, această urgenţă sanitară globală fiind încă în vigoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

VIDEO – Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: ‘Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine’

VIDEO - Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: 'Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine' "Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine", a spus preşedintele...

Biden: ‘Eu sunt cel care l-a oprit pe Putin’

Biden: 'Eu sunt cel care l-a oprit pe Putin' Președintele american Joe Biden a afirmat vineri, într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune...

Robert Fico afirmă că ar fi mers la Moscova cu Viktor Orban dacă sănătatea i-ar fi permis

Robert Fico afirmă că ar fi mers la Moscova cu Viktor Orban dacă sănătatea i-ar fi permis Premierul populist slovac Robert Fico, rănit într-un atentat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.