Peru raportează peste 2000 de decese de coronavirus

Publicat:

Peru a depăşit pragul de 2.000 de decese provocate de noul coronavirus, care a infectat până în prezent peste 72.000 de persoane în această ţară sud-americană, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP, transmite și agerpres.

În ultimele 24 de ore, 96 de persoane au murit de COVID-19, aducând numărul total al deceselor provocate de noul coronavirus la 2.057, a declarat ministerul amintit în buletinul său zilnic.


Citește și: Comisia Europeană recomandă redeschiderea graduală a frontierelor

Între timp, numărul total de infecţii a ajuns la 72.059, majoritatea acestora fiind înregistrată la Lima, la Callao, în apropierea capitalei, şi la Lambayeque, în nordul ţării, potrivit ministerului.

Peru ocupă în prezent poziţia a patra în topul ţărilor din America latină cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19, după Brazilia, Mexic şi Ecuador.

Printre victimele provocate de COVID-19 în Peru s-au numărat 46 de medici, alţi 12 lucrători din sistemul sanitar şi 46 de poliţişti.

De asemenea, 63 de medici au fost infectaţi cu noul coronavirus în timp ce îngrijeau pacienţii în spitalele din ţară.

În plus, peste 3.800 de poliţişti au fost contaminaţi în timp ce puneau în aplicare măsurile de izolare la nivel naţional decretate de guvern. Această perioadă de izolare obligatorie, intrată în vigoare pe 16 martie, va dura până pe 24 mai.

Citește și: Democrații americani prezintă un plan de asistență de 3.000 de miliarde de dolari

Lima, cu o populaţie de 10 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste 46.507 de cazuri de COVID-19, dintre care peste 700 soldate cu decese.

Adunările din cartierele dens populate ale capitalei sunt unul dintre principalele focare de contagiune din cauza nerespectării instrucţiunilor de a purta mască şi de a păstra distanţa socială de un metru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Argentina va folosi AI pentru a ‘prezice infracțiunile viitoare’

Argentina va folosi AI pentru a 'prezice infracțiunile viitoare' Argentina va folosi inteligența artificială pentru a „prezice infracțiunile viitoare". Experții își fac griji pentru drepturile...

Seceta amenință să distrugă rasa de capre siciliene, din laptele cărora se face brânză ricotta

Seceta amenință să distrugă rasa de capre siciliene, din laptele cărora se face brânză ricotta Un soare arzător care strălucește pe dealurile aride din San...

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină Decizia Novo Nordisk de a opri vânzarea insulinei cu...

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu)

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu) Beneficiul medicamentului Leqembi de la Eisai și Biogen la pacienții cu Alzheimer în stadiu incipient pare să crească...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.