X

Peruanii de peste 50 de ani trebuie să dovedească că s-au vaccinat de trei ori

Guvernul peruan a anunţat miercuri că persoanele cu vârste de peste 50 ani trebuie să dovedească începând din 23 ianuarie că s-au vaccinat cu trei doze împotriva maladiei COVID-19 pentru a putea avea acces în spaţiile publice închise din ţară, relatează EFE, potrivit agerpres.

Ministrul peruan al Sănătăţii, Hernando Cevallos, a informat că măsura a fost aprobată miercuri de Consiliul de Miniştri în încercarea de a frâna creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus şi pentru a proteja categoriile considerate vulnerabile.

Citeşte şi: Cine sunt cei 22 de membri ai consiliului farmaceutic care conduc și organizații nonprofit din domeniul sănătății? – Black News

“În cazul persoanelor de peste 50 de ani, acestea trebuie să prezinte şi dovada privind administrarea dozei booster, deoarece pandemia îi afectează pe cei nevaccinaţi şi, mai ales, pe persoanele cu comorbidităţi. Trebuie să protejăm această categorie”, a subliniat el.

Ministrul Cevallos a declarat că în prezent peste 5,5 milioane de peruani au primit deja cea de-a treia doză de vaccin, din care 53,3% au vârste de peste 60 ani sau prezintă comorbidităţi.

El a precizat, totodată, că se menţine obligativitatea ca persoanele de peste 18 ani şi cei cu vârste sub 50 de ani să fie vaccinaţi cu schema completă pentru a avea acces în spaţiile publice.

Potrivit lui Hernando Cevallos, Peru a înregistrat o recrudescenţă a contagierilor, care au crescut în timp scurt de la 26.000 la 81.000 de cazuri într-o săptămână.

Referindu-se la campania naţională de vaccinare, el a precizat că 83,7% din persoanele de peste 12 ani au primit ambele doze, iar 88,9% au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Citeşte şi: Majoritatea americanilor se teme de prăbuşirea democraţiei lor – Black News

“Peste 90% dintre pacienţii decedaţi nu erau vaccinaţi sau nu aveau schema completă. Nevaccinarea acestor persoane a umplut paturile din secţiile de terapie intensivă”, a avertizat el.

Autorităţile sanitare din Peru se pregătesc, de asemenea, să prezinte protocolul care se va aplica pentru vaccinarea în zilele următoare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Tags: covid-19Hernando CevallosPeruvaccin
Categorii: Știrile zilei