X

Un pescar palestinian a fost ucis de armata egipteană din motive necunoscute

Un pescar palestinian din Fâşia Gaza a fost ucis de armata egipteană în timpul nopţii trecute din motive încă necunoscute, au anunţat sâmbătă responsabili palestinieni, cerând o anchetă pentru a clarifica circumstanţele incidentului, informează AFP.

Potrivit unor surse medicale din Gaza, Abdallah Zeidan, de 33 de ani şi originar din tabăra de refugiaţi Shati, a fost împuşcat mortal în piept de forţele egiptene în apropierea frontierei maritime cu Egiptul în sudul enclavei palestiniene, potrivit agerpres .

El a murit la spital sâmbătă dimineaţă devreme.

Ministerul de Interne din Gaza a declarat că “barca de pescuit palestiniană nu a trecut frontiera (maritimă) egipteană”.

Citește și : Donald Trump a plătit tăcerea asupra unei relaţii sexuale cu o actriță de filme porno

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Iyad al-Bozum, “a cerut autorităţilor egiptene să deschidă o anchetă urgentă asupra incidentului”. Egiptul nu a făcut niciun comentariu asupra acestui subiect la amiază.

Şeful sindicatului pescarilor din Gaza a anunţat oprirea pescuitului până duminică seară în semn de protest.

Cei două milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza sunt supuşi de zece ani de către Israel unei puternice blocade, dublată de închiderea aproape permanentă din 2013 de către Egipt a frontierei sale cu enclava.

Tags: anchetaarmataegiptfasia gazarefugiaţi Shati
Categorii: Sinteze