Peskov, despre negocierile de pace între Rusia și Ucraina: „Planul propus de Kiev este absurd”

Publicat:

Peskov, despre negocierile de pace între Rusia și Ucraina: „Planul propus de Kiev este absurd”

Kremlinul a afirmat miercuri că nu există, în momentul de faţă, o bază pentru negocieri de pace între Rusia şi Ucraina şi că planul de pace propus de Kiev este absurd şi exclude Rusia.

„Considerăm realmente chestiunea negocierilor ca nerelevantă în acest moment”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters, citat de Digi24.


Citește și Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul s-a plâns la Bruxelles

Acesta a menţionat că Marea Britanie a zădărnicit şansele unui acord de pace în 2022 exercitând presiuni asupra Kievului să refuze un proiect de acord, la scurt timp după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina.

„După aceea, nu au existat condiţiile necesare pentru negocieri, şi cu atât mai puţin după ce Ucraina a interzis, practic, legal orice negocieri cu partea rusă”, a spus Peskov.

În octombrie 2022, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret prin care a declarat oficial ca „imposibilă” perspectiva desfăşurării de negocieri cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Acest lucru s-a întâmplat după ce Rusia a susţinut că a anexat patru regiuni din sudul şi estul Ucrainei, aminteşte Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai explicat miercuri că planul de pace al lui Zelenski, cunoscut şi ca „formula de pace” a acestuia, este inadecvat, întrucât urmăreşte să se ajungă la pace fără participarea Rusiei.

„Este un proces puţin spus absurd”, a notat Peskov. Planul de pace în zece puncte al lui Zelenski face apel la retragerea trupelor ruse, încetarea ostilităţilor şi restabilirea graniţelor de stat ale Ucrainei cu Rusia, menţionează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.