X

Peskov: Gazoductul TurkStream nu poate fi un înlocuitor pentru conductele Nord Stream avariate

Kremlinul a declarat joi că gazoductul TurkStream nu poate fi un înlocuitor pentru conductele Nord Stream avariate în explozii luna trecută, a relatat agenţia de presă rusă RIA, preluată de Reuters, potrivit agerpres

Ele au “capacităţi diferite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA.

Citește și : Comisia de anchetă privind asaltul asupra Capitoliului promite elemente ‘surprinzătoare’

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a declarat mai devreme omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că Turcia este cea mai bună cale de redirecţionare a aprovizionării cu gaze către Uniunea Europeană după avarierea Nord Stream, în ciuda eforturilor tot mai mari ale UE de a se lipsi de energia rusească.

Printre altele, Kremlinul a precizat, citat de RIA preluată de Reuters, că preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan nu au discutat modalităţi de rezolvare a conflictului din Ucraina în timpul unei întâlniri bilaterale joi.

“Tema unei reglementări ruso-ucrainene nu a fost discutată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, făcând referire la întâlnirea Putin-Erdogan pe marginea unui forum regional la Astana, în Kazahstan.

Kremlinul a respins de asemenea declaraţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski despre aşa-numite “planuri” ale Rusiei de a-şi lovi infrastructura de gaze, declarând că Moscova “nu se împuşcă în picior”, adaugă agenţia independentă de presă rusă Interfax.

Citește și : Google ACCEPTĂ reţeaua de socializare a lui Trump pe magazinul său de aplicaţii

Joi, în timpul unei discuţii cu reporterii, Peskov a fost rugat să comenteze declaraţia lui Zelenski, care a spus că Rusia intenţionează să facă acest lucru pentru a da mai târziu vina pe Ucraina.

“Nu avem tendinţa să ne împuşcăm în picior”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Tags: exploziikremlinNord StreamRecep Tayyip ErdoganTurkStreamucrainaVladimir Putin
Categorii: Diaspora