X

Peskov, în urma atacului de la Odesa: ‘Forţele armate ruse nu vizează ţintele civile’

”Forţele armate ruse nu vizează ţintele civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în urma atacului de la Odesa, care s-a soldat cu moartea a douăzeci de persoane, inclusiv a doi copii, relatează The Guardia, scrie news.ro .  

Kremlinul a respins acuzaţiile potrivit cărora rachetele ruseşti ar fi vizat un bloc de apartamente din apropierea portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră, vineri dimineaţa.

Citește și : Xi Jinping: ‘Nu există niciun motiv pentru a schimba’ principiul ‘o ţară, două sisteme’

”Aş dori să vă reamintesc cuvintele preşedintelui potrivit cărora forţele armate ruse nu vizează ţinte civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă telefonică cu reporterii.

Anul trecut, Peskov a descris sugestiile conform cărora Rusia intenţionează să atace Ucraina ca fiind o invenţie ”surdă şi nefondată” a presei occidentale, iar înainte de invazia Rusiei lansată pe 24 februarie, Peskov a afirmat că trupele ruse care iau parte la exerciţiile militare din Belarus vor fi ”retrase” la bazele lor permanente” după încheierea acestora.

Citește și : SUA deplâng ‘erodarea autonomiei’ în Hong Kong, la 25 de ani de la retrocedare

În schimb, trupele au avansat în nordul Ucrainei începând cu 24 februarie, într-o aparentă încercare de a cuceri Kievul.

Tags: belarusDmitri Peskovkremlinmarea neagraOdesa
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina