Peskov spune că fiul său a luptat în Ucraina

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, membru al elitei politice ruse, a declarat luni că fiul său, Nikolai, a luat parte la ofensiva din Ucraina, la câteva luni după ce fusese acuzat că vrea să evite să fie trimis pe front, transmite AFP, potrivit agerpres.  

“El a luat această decizie, este adult. Da, într-adevăr, a participat la operaţiunea militară specială” din Ucraina, a declarat presei Dmitri Peskov, refuzând să dea mai multe detalii.


Citește și : Joe Biden şi-a ales şefa de campanie pentru scrutinul din 2024

Sâmbătă, şeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, afirmase că Nikolai Peskov, în vârstă de 33 de ani, a servit “cu curaj şi eroism” timp de şase luni în estul Ucrainei, în secret, sub o altă identitate, ca servant al unui lansator multiplu de rachete “Uragan” al forţelor Wagner.

“Desigur, pentru popor, aceasta este o situaţie insolită, deoarece toată lumea este obişnuită cu faptul că copiii elitei sunt ascunşi de părinţii lor”, a comentat Prigojin, într-un mesaj publicat de serviciul său de presă.

Ulterior acestor declaraţii, cotidianul Komsomolskaia Pravda a publicat un interviu cu Nikolai Peskov în care acesta spune că a ales să lupte pentru a-şi face “datoria” şi că a primit o medalie pentru faptele sale de arme.

În urmă cu şase luni, Nikolai Peskov fusese acuzat, la polul opus, că vrea să se sustragă înrolării în armată, după remarcile sale din cadrul unei farse telefonice.

La sfârşitul lunii septembrie, după anunţul Rusiei privind o mobilizare militară parţială, un blogger susţinător al opozantului încarcerat Alexei Navalnîi l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov şi s-a dat drept un recrutor la armatei ruse.

“Ar trebui să înţelegeţi, dacă ştiţi că eu sunt dl.Peskov, că nu este tocmai corect să fiu acolo”, spusese Nikolai Peskov, lăsând să se înţeleagă că nu se va lăsa înrolat.

“N-am nicio problemă să-mi apăr patria. Dar trebuie mai întâi să înţeleg ce este fezabil în ceea ce mă priveşte”, susţinuse el.

Citește și : Prigojin a dat ordinul: ‘Omorâţi-i pe toţi!’

Opozanţii, dar şi militanţii care susţin atacul din Ucraina, îi acuză în mod regulat pe membrii elitei politice ruse că profită de privilegii speciale pentru a evita ca apropiaţii lor să fie trimişi pe front.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.