Peste 1.000 de arme descoperite într-un cartier rezidenţial din Los Angeles

Publicat:

Peste o mie de arme şi un enorm stoc de muniţie au fost confiscate miercuri într-o locuinţă dintr-un cartier luxos din Los Angeles, informează poliţia americană, citată de AFP, potrivit agerpres.

Imaginile difuzate de poliţie arată armele – puşti semiautomate, de vânătoare sau model pompă, revolvere şi pistoale de diferite calibre – aliniate pe aleea casei situate aproape de foarte celebrul Sunset Boulevard, în cartierul Holmby Hills.


Citește și : Preşedintele Parlamentului European: Europa are nevoie de reforme importante

Poliţia federală şi agenţia federală însărcinată cu controlul armelor şi explozibililor au percheziţionat casa după ce au primit o informaţie anonimă potrivit căreia un bărbat vindea arme “pentru care nu avea permis de port-armă”, potrivit unui comunicat ATF.

Pe lângă cele o mie de arme şi impresionantul stoc de muniţie, agenţii au descoperit “un mare număr de materiale şi unelte care serveau la fabricarea armelor”, a anunţat agenţia federală.

Proprietarul arsenalului, Girard Damien Saenz, în vârstă de 56 de ani, se afla la domiciliu şi a fost arestat. El este acuzat de încălcarea legii californiene privind “transportul, vânzarea, donarea sau împrumutarea unei arme de asalt”, a declarat Chris Ramirez, purtător de cuvânt al poliţiei din Los Angeles.

“Nu am văzut niciodată atâtea arme în 31 de ani de carieră”, a dezvăluit el, declarându-se cu atât mai surprins, cu cât armele au fost descoperite într-un cartier luxos.

Citește și : Şansele de a salva acordul nuclear încheiat cu Iranul sunt ‘din ce în ce mai slabe’ (responsabili europeni)

Nu este ilegal să deţii atâtea arme, a precizat poliţistul, dar vânzarea de arme la domiciliu trebuie să respecte reglementările prevăzute de legile californiene şi federale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie O pereche de ochelari rotunzi cu lentile albastre...

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.