Peste 1.000 de irakieni suferă de probleme respiratorii după o furtună de nisip care a măturat ţara

Publicat:

Peste 1.000 de persoane s-au prezentat la spital în Irak în mai puţin de 24 de ore din cauza unor probleme respiratorii provocate de o furtună de nisip, cea de-a şaptea care afectează ţara în mai puţin de o lună, a relatat joi agenţia naţională de presă INA, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Locuitorii din şase provincii irakiene, printre care capitala Bagdad şi vasta regiune semi-deşertică Al-Anbar, din vestul ţării, au descoperit din nou la primele ore ale dimineţii un nor portocaliu dens şi nisip care se infliltra în locuinţe.


Citeşte şi: Sajid Javid ‘intră tare’ în spitalele din UK care IGNORĂ relaxarea restricţiilor Covid – Black News

Autorităţile sanitare din provinciile Al-Anbar şi Kirkuk, la nord de Bagdad, le-au recomandat rezidenţilor ”să nu-şi părăsească domiciliile”, potrivit INA.

Spitalele din provincia Al-Anbar au înregistrat începând cu noaptea de miercuri peste 700 de pacienţi acuzând dificultăţi respiratorii, potrivit unui bilanţ furnizat de purtătorul de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, Anas Qais, intervievat de INA.

Provincia Salaheddine (centru) a raportat peste 300 de cazuri similare. La fel şi provincia centrală Diwaniya şi Najaf, în sudul Bagdadului, fiecare înregistrând circa 100 de cazuri, potrivit agenţiei de presă.

Furtunile de nisip s-au agravat în ultimele săptămâni în Irak, una dintre cele cinci ţări la nivel global cele mai vulnerabile la schimbările climatice şi la deşertificare.

Doar în aprilie cel puţin cinci furtuni de praf s-au abătut asupra Irakului forţând aeroporturile din Bagdad, Najaf şi Arbil, în Kurdistan, să-şi suspende temporar zborurile şi ducând la spitalizări cu probleme respiratorii.

Serviciile meteorologice estimează că astfel de furtuni de nisip se vor produce pe întreg parcursul lunii mai.

Citeşte şi: Fiul lui Trump a fost audiat în faţa comisiei de anchetă privind atacul împotriva Capitoliului – Black News

În următoarele două decenii, Irakul se va confrunta cu ”272 de zile de furtuni” pe an, iar în 2050, va fi atins pragul de 300 de zile pe an, a spus la începutul lui aprilie un înalt responsabil din cadrul ministerului Mediului, Issa al-Fayyad.

Printre măsurile preconizate pentru combaterea fenomenului, ministerul a menţionat îndeosebi ”crearea unor păduri cu rol de paravânt”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.