Peste 1.000 de noi cazuri de infectare la Sankt Petersburg

Publicat:

Numărul de noi infecţii cu coronavirus creşte în cel de-al doilea oraş ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, înainte de meciul de vineri din Sferturile de Finală ale Campionatului European de Fotbal, transmite duminică DPA, potrivit agerpres.  

Duminică, autorităţile oraşului-port au raportat aproape 1.300 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, cu 50 mai multe decât în ziua precedentă. De asemenea, bilanţul deceselor s-a menţinut la peste 100 în ultimele 24 de ore.


Citește și : Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea afro-americanului George Floyd

La nivelul întregii ţări s-au înregistrat 20.538 de noi cazuri de infectare şi 599 de decese. Numărul total al infectărilor raportate de la începutul pandemiei în Rusia a depăşit 5,4 milioane de cazuri, iar cel al deceselor a ajuns la 133.282, conform cifrelor oficiale.

Cea mai afectată regiune este cea a Moscovei, unde s-a înregistrat numărul record de 144 de decese şi 6.700 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că la Moscova sunt spitalizate în fiecare zi aproape 2.000 de persoane cu diagnostic COVID-19. “Am mobilizat 20.000 de paturi, dintre care 14.000 sunt în prezent ocupate. Este foarte mult”, a declarat el sâmbătă seară, într-un interviu televizat. El a ameninţat cu perspectiva unui nou lockdown în direct la televiziunea de stat: “Pentru a rezolva această problemă în mod fundamental, ori ne vaccinăm, ori intrăm în lockdown”.

Citește și : Armata rusă lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Regatul Unit

Conform primarului, în prezent în jur de 86.000 de oameni se înregistrează zilnic pentru vaccinarea anti-COVID. Moscova este cel mai mare oraş din Europa, cu o populaţie estimată la 12 milioane de locuitori.

În contextul scepticismului foarte răspândit cu privire la vaccinuri, câteva regiuni din Rusia au introdus vaccinarea obligatorie pentru anumite profesii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.