X

Peste 1.000 de noi cazuri de infectare la Sankt Petersburg

Numărul de noi infecţii cu coronavirus creşte în cel de-al doilea oraş ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, înainte de meciul de vineri din Sferturile de Finală ale Campionatului European de Fotbal, transmite duminică DPA, potrivit agerpres.  

Duminică, autorităţile oraşului-port au raportat aproape 1.300 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, cu 50 mai multe decât în ziua precedentă. De asemenea, bilanţul deceselor s-a menţinut la peste 100 în ultimele 24 de ore.

Citește și : Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea afro-americanului George Floyd

La nivelul întregii ţări s-au înregistrat 20.538 de noi cazuri de infectare şi 599 de decese. Numărul total al infectărilor raportate de la începutul pandemiei în Rusia a depăşit 5,4 milioane de cazuri, iar cel al deceselor a ajuns la 133.282, conform cifrelor oficiale.

Cea mai afectată regiune este cea a Moscovei, unde s-a înregistrat numărul record de 144 de decese şi 6.700 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că la Moscova sunt spitalizate în fiecare zi aproape 2.000 de persoane cu diagnostic COVID-19. “Am mobilizat 20.000 de paturi, dintre care 14.000 sunt în prezent ocupate. Este foarte mult”, a declarat el sâmbătă seară, într-un interviu televizat. El a ameninţat cu perspectiva unui nou lockdown în direct la televiziunea de stat: “Pentru a rezolva această problemă în mod fundamental, ori ne vaccinăm, ori intrăm în lockdown”.

Citește și : Armata rusă lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Regatul Unit

Conform primarului, în prezent în jur de 86.000 de oameni se înregistrează zilnic pentru vaccinarea anti-COVID. Moscova este cel mai mare oraş din Europa, cu o populaţie estimată la 12 milioane de locuitori.

În contextul scepticismului foarte răspândit cu privire la vaccinuri, câteva regiuni din Rusia au introdus vaccinarea obligatorie pentru anumite profesii.

Tags: coronavirusdeceserusiaSankt Petersburg
Categorii: Diaspora