X

Peste 1.000 de oameni au fost uciși în urma bombardamentelor în provincia siriană Idlib

Bombardamentele efectuate de guvernul sirian și trupele rusești în ultimul bastion al opoziției din Siria au provocat moartea a 1.300 de oameni și a dus la strămutarea a aproximativ un milion de la începerea atacurilor susținute din luna aprilie, potrivit observatorilor internaționali, scrie mediafax.

Cifrele prezentate miercuri de Observatorul Siria, o organizație caritabilă cu sediul la Londra, au arătat de asemenea că în urma bombardamentelor în nord-vestul provinciei Idlib și în împrejurimi au murit 304 copiii și 11 mmebrii ai echipelor de salvare, relatează cotidianul The Guardian.

Citește și : Putin, despre ideea de a renunţa la gaz: ‘ O idee absolut bizară’

Președintele sirian Bashar al-Assad și aliații săi ruși au inițiat atacuri aeriene și o campanie terestră împotriva militanților opoziției siriene pe 26 aprilie.

”Odată cu apropierea iernii, situația este foarte rea în tabere. Cei care au venit recent locuiesc sub copaci, fără adăposturi sau corturi pentru a se proteja”, a declarat Ahmad Arafat, șeful unei organizații pentru protecția copiilor din Idlib.

Cel puțin 11.500 de atacuri aeriene au fost lansate de atunci, inclusiv folosirea a peste 460 de bombe cu dispersie și 1.280 de bombe artizanale, ilegale conform reglementărilor din dreptul internațional, care au fost folosite pentru a ataca infrastructura civilă, precum școli și spitale.

Citește și : Dmitri Medvedev: Moscova vrea ‘să recupereze oportunităţile ratate’ în relaţiile cu Chişinăul

Tags: Ahmad Arafatbashar al assadbombardamenteIdlibsiria
Categorii: Sinteze