Peste 1.300 de persoane din Marea Britanie, diagnosticate greşit cu COVID-19

Publicat:

Peste 1.300 de persoane din Marea Britanie au fost informate greşit că au fost infectate cu noul coronavirus după o eroare de laborator, a anunţat sâmbătă Departamentul pentru Sănătate şi Asistenţă Socială, relatează Reuters , potrivit agerpres.  

“Sistemul Test and Trace al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) a contactat 1.311 de persoane care au fost anunţate greşit că rezultatele testelor COVID-19, efectuate în perioada 19-23 noiembrie, au fost pozitive. O problemă cu un lot de substanţe chimice de laborator a condus la anularea rezultatelor testelor”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului într-un comunicat.


Citește și : Israelul se află în spatele asasinării lui Mohsen Fakhrizadeh (NYT)

“Au fost luate măsuri rapide pentru a-i anunţa pe cei afectaţi. Ei au fost rugaţi să mai facă un alt test şi să continue să stea în autoizolare dacă prezintă simptome”, a afirmat oficialul britanic.

Eroarea de laborator care a condus la informarea greşită a persoanelor a fost un “incident izolat” şi o anchetă a fost lansată în acest sens, se menţionează în comunicat.

Guvernul britanic a anunţat alocarea unei sume suplimentare de 7 miliarde de lire sterline (9,31 miliarde de dolari) pentru teste COVID-19 şi urmărirea contactelor persoanelor depistate pozitiv ca parte a unui program extins de testare în masă a populaţiei.

Marea Britanie a înregistrat în total circa 1,6 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 57.500 de decese, potrivit unui bilanţ Reuters.

Citește și : Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Joe Biden

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.