Peste 1.500 de civili au fost ucişi sau răniţi în ultima lună în Afganistan (raport ONU)

Publicat:

Peste 1.500 de civili au fost ucişi sau răniţi în ultima lună din cauza războiului în curs de desfăşurare din Afganistan, a anunţat sâmbătă Misiunea de asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA), relatează dpa, scrie agerpres.

Potrivit UNAMA, numărul victimelor civile documentate este cel mai mare din orice lună din acest an, precum şi cel mai mare dintr-o singură lună din mai 2017.


Citește și : Kristalina Georgieva, candidatul european pentru conducerea FMI

Tendinţa principală, arată raportul, a fost o creştere accentuată a numărului victimelor civile din cauza intensificării atacurilor militanţilor în zonele urbane asupra instalaţiilor militare.

Agenţia notează că utilizarea dispozitivelor explozive improvizate a cauzat mai mult de 50% din victime.

UNAMA subliniază că a rămas ”profund îngrijorată de răul făcut civililor”.

“Fac apel la toate părţile să nu intensifice operaţiunile militare gândindu-se că făcând acest lucru le va oferi o poziţie mai puternică în negocierile de pace”, spune în raport reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru Afganistan, Tadamichi Yamamoto.

Declaraţia a fost publicată cu doar câteva ore înainte de o posibilă rundă de discuţii crucială între Statele Unite şi talibani care urmează să înceapă sâmbătă în capitala Qatarului, Doha. Discuţiile au drept scop găsirea unei soluţii paşnice pentru conflictul afgan.

Citește și : Trump, după teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord: Liderul Kim nu vrea să mă dezamăgească

ONU afirma într-un raport marţi că în total 1.366 civili au fost ucişi în conflict anul acesta între 1 ianuarie şi 30 iunie, cu 21% mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Atacurile aeriene şi operaţiunile terestre desfăşurate de forţele guvernamentale în Afganistan au ucis mai mulţi civili decât elementele antiguvernamentale în primele şase luni ale anului, conform acestui raport.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice Viceprim-ministrul Vladimir Bolea împreună cu echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a avut astăzi...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din...

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului

Ce le recomandă polițiștii moldovenilor de Ziua Vinului În acest weekend, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în mai multe localități din țară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.