Peste 10.000 de soldați ruși, urmăriți penal pentru că au refuzat să lupte în Ucraina

Publicat:

Peste 10.000 de soldați ruși, urmăriți penal pentru că au refuzat să lupte în Ucraina

Peste 10.000 de soldați ruși au fost urmăriți penal pentru refuzul de a lupta în Ucraina, arată o anchetă a publicației ruse independente Mediazona.


Folosind date online de la tribunalele militare, publicația a documentat 10.025 de astfel de cazuri din septembrie 2022, când Kremlinul a anunțat un prim val de mobilizare, scrie adevarul.ro.

Dintre acestea, 9.059 au fost cazuri de abandonare neautorizată a unei unități, 627 cazuri de nerespectare a unui ordin și 339 cazuri de dezertare.

Potrivit Mediazona, 8.594 dintre acuzați au fost deja condamnați.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat pe 31 martie un decret de recrutare a 150.000 de cetățeni, ca parte a campaniei de recrutare obligatorie de primăvară.

Potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, Rusia va recruta probabil aproximativ 30.000 de oameni pe lună pentru a contribui la consolidarea efortului său de război.

Tribunalele din Rusia îi condamnă pe bandă rulantă pe dezertori. Săptămânal, cel puțin 100 de soldați încearcă să fugă de pe frontul ucrainean. Cei care reușesc să scape nu au acte, iar Moscova îi dă în urmărire internațională. Fără documente, ei încearcă să își facă o viață peste hotare.

Modificările în Codul Penal au apărut în martie 2022, la puțin timp după invazia rusă în Ucraina. Pentru a descuraja dezertările de pe front sunt prevăzute pedepse aspre de până la 15 ani de închisoare. Refuzul clar de a lupta se pedepsește în medie cu doi ani și trei luni de închisoare într-o colonie penală, dar dezertarea primește o pedeapsă mai severă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.