Peste 10.000 de sud-coreeni sunt infectați cu COVID-19

Publicat:

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Coreea de Sud a depăşit pragul de 10.000, au declarat autorităţile medicale vineri, după recenzarea a 86 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, informează DPA, potrivit agerpres.

Numărul total de infecţii a crescut astfel la 10.062, în timp cel al deceselor a urcat cu cinci, la 174, potrivit Centrelor pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Coreea de Sud.


Citește și: Comandantul portavionului-infectat a fost DEMIS

Datele au confirmat o încurajatoare stabilizare a numărului de infectări, care a variat în jurul a 100 de noi cazuri zilnic în ultimele trei săptămâni – o tendinţă în mod clar descendentă care a început în martie, după ce numărul acestora a atins maximul la sfârşitul lunii februarie, cu peste 900 de cazuri înregistrate într-o zi.

Pentru a patra zi consecutiv au fost înregistrate mai multe cazuri noi (34) în capitala Seul şi în provincia Gyeonggi, din împrejurimi, decât în epicentrul de până acum al focarului, provincia nordică Gyeongsang şi oraşul Daegu, unde au fost raportate doar 23 de cazuri.

Citește și: Suedia instalează un spital de campanie la Stockholm

De asemenea, cazurile “importate” au continuat să crească, cu 22 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, aducând totalul acestora la 264.

Pentru a reduce riscul de infectare din cauza acestor cazuri “de import”, toate sosirile au fost plasate într-o carantină de două săptămâni începând de miercuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.