X

Peste 10 mii de copii au pășit pentru prima dată pragul școlii, în Chișinău

Peste 10 mii de copii au pășit pentru prima dată pragul școlii, în Chișinău

Peste 10 mii de copii au mers în clasa I, în anul de studii 2024-2025, în cadrul școlilor din municipiul Chișinău. Informația a fost prezentată de șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, transmite IPN.

El a mai spus că în acest an, trei instituții de învățământ din municipiul Chișinău au organizat evenimentele dedicate primului sunet duminică, 1 septembrie. În rest, ceilalți elevi, profesori și părinți au marcat acest eveniment luni, 2 septembrie.

În acest context, Andrei Pavaloi a declarat că începutul noului an de studii a fost pregătit în ultimele două săptămâni, toate instituțiile fiind asigurate cu manuale școlare. Cu toate acestea, școlile din Chișinău se confruntă cu problema lipsei cadrelor didactice.

„Avem vacante 261 de funcții didactice: 115 în învățământul general, ciclurile I și II, și 154 de funcții vacante în învățământul preșcolar”, a precizat șeful adjunct al DGETS. În instituțiile de învățământ din Capitală sunt sub 100 de angajați noi, tineri specialiști.

Totodată, referindu-se la sezonul estival din această vară, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a menționat că în toate taberele organizate de Primăria Chișinău s-au odihnit peste 17,5 mii de copii.

Tags: chisinaucopiiscoli
Categorii: SocialȘtirile zilei