X

Peste 10 milioane de ucraineni au rămas în BEZNĂ

Peste 10 milioane de ucraineni nu au curent electric, a anunţat joi seara preşedintele Volodimir Zelenski, relatează AFP, potrivit agerpres.

“În prezent, peste zece milioane de ucraineni sunt fără electricitate”, în special în regiunea Kiev, a declarat preşedintele ucrainean în discursul său televizat zilnic.

Citește și: O rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei – Black News

Mai multe oraşe ucrainene, între care capitala Kiev, au fost joi ţinta atacurilor ruseşti, care coincid cu prima ninsoare într-o ţară afectată de întreruperi de curent electric şi unde temperaturile ar putea scădea până la -10°C.

Reluarea acestor bombardamente care vizează din octombrie infrastructurile energetice ale Ucrainei privează în mod constant milioane de ucraineni de curent electric şi, de asemenea, de apă.

Citeşte şi: ‘Mein Kampf’, ‘cadoul perfect’ de Crăciun în Noua Zeelandă – Black News

Operatorul naţional de energie electrică Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor de curent din cauza “agravării situaţiei”.

“Din cauza unei răciri puternice, consumul de energie electrică a crescut în regiunile Ucrainei”, ceea ce “a complicat şi mai mult situaţia deja dificilă în sistemul electric”, ducând la “restricţii mai largi” ale consumului de energie electrică în toată ţara, a menţionat Ukrenergo.

Tags: kievucrainaUkrenergoVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina