Peste 100.000 de copii au murit sau au fost mutilați în conflicte armate din diferite zone al globului între 2005 și 2020 (UNICEF)

Publicat:

Peste 100.000 de copii au murit sau au fost mutilați în conflicte armate din diferite zone al globului, a stabilit UNICEF. Studiul a fost realizat timp de 15 ani, înainte de declanșarea războiului din Ucraina, informează mediafax.

Un raport al UNICEF demonstrează un nivel copleșitor al încălcărilor grave ale drepturilor copiilor aflați în situații de conflict.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

Între 2005 și 2020, Organizația Națiunilor Unite a verificat peste 266.000 de încălcări grave ale drepturilor copiilor comise de părțile implicate în peste 30 de situații de conflict din Africa, Asia, Orientul Mijlociu și America Latină.

„Raportul – 25 de ani de copii și conflict armat: Acțiuni pentru a proteja copiii în situație de război – a arătat că între 2005 și 2020 peste 104.100 de copiii au fost identificați ca fiind uciși sau mutilați în situații de conflict armat; peste 93.000 de copii au fost recrutați și folosiți de părțile implicate în război; cel puțin 25.700 de copii au fost răpiți de părțile implicate în conflict; părțile implicate în conflict au violat, au căsătorit forțat, au exploatat sexual și au comis alte forme de violență sexuală împotriva a cel puțin 14.200 de copii”, anunță UNICEF.

Organizația Națiunilor Unite a verificat peste 13.900 de incidente în școli și spitale și 14.900 de situații de refuz al accesului la ajutor umanitar pentru copii.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

Raportul mai arată că acte grave de violență împotriva copiilor au fost comise de toate părțile implicate în conflict, atât statale cât și non-statale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.