Peste 100.000 de persoane aşteptate pe un stadion din India pentru vizita lui Trump

Publicat:

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate pe un stadion din Ahmedabad pentru o întâlnire între Donald Trump şi prim-ministrul indian Narendra Modi, în timpul vizitei preşedintelui american în India de la sfârşitul lui februarie, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Responsabilii din Gujarat, stat din vestul Indiei de unde este originar Narendra Modi, fac presiuni pentru finalizarea construcţiei stadionului de cricket Sardar Patel, înainte de vizita miliardarului american în ţara din Asia de Sud, pe 24 şi 25 februarie.


Citește și : Suedia numeşte un ambasador pentru a conduce lupta împotriva crimei organizate

Acest stadion de cricket, de o capacitate de 110.000 de locuri, va fi cel mai mare din lume odată inaugurat, depăşind cele 100.000 de locuri ale Melbourne Cricket Ground.

Baia de mulţime a celor doi lideri pe stadion va fi intitulată “Kem Chho Trump” (“Cum merge Trump?”, în dialectul gujarati), replică indiană la o întâlnire similară între cei doi lideri în SUA, “Howdy Modi”, organizată la Houston (Texas), în septembrie anul trecut.

Naţionalistul hindus Narendra Modi este obişnuit să-şi primească oaspeţii străini de marcă în Gujarat, regiune bogată pe care o guverna înainte de a veni în fruntea Indiei în 2014.

Citește și : UE este îngrijorată de perspectiva unui război între Rusia şi Turcia în Siria

Preşedintele chinez Xi Jinping a mers aici în 2014, o vizită urmată de cea a japonezului Shinzo Abe, a israelianului Benjamin Netanyahu şi a lui Ban Ki-moon, pe atunci secretar general al ONU.

În cursul vizitei sale în India, prima de la începerea mandatului său la Casa Albă în 2017, Donald Trump se va deplasa şi la New Delhi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fostul preşedinte american Jimmy Carter speră să poată vota cu Kamala Harris în noiembrie

Fostul preşedinte american Jimmy Carter speră să poată vota cu Kamala Harris în noiembrie Jimmy Carter, care la 99 de ani este cel mai în...

Peste 40% din apelurile la 112 nu sunt urgențe

Peste 40% din apelurile la 112 nu sunt urgențe Similar cu toate statele în care este implementat Serviciul 112, și Republica Moldova se confruntă cu...

România și alte state au cerut sprijin tehnic în aplicarea Pactului pentru Migrație și Azil

România și alte state au cerut sprijin tehnic în aplicarea Pactului pentru Migrație și Azil După intrarea în vigoare a Pactului privind migrația și azilul și...

Top 10 cele mai neobișnuite destinații de vacanță din lume

Top 10 cele mai neobișnuite destinații de vacanță din lume În lume există destinații care ies din tipare și îți promit experiențe unice. Dacă ești...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.