X

Peste 100.000 de persoane au murit în SUA din cauza supradozelor în interval de un an (CDC)

Peste 100.000 de americani au murit în perioada aprilie 2020 – aprilie 2021 în SUA ca urmare a unor supradoze, arată cifrele Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor făcute publice miercuri, transmite Reuters, potrivit agerpres

Acest număr înseamnă o creştere cu 28,5% faţă de anul precedent, la aceasta contribuind decesele din cauza opioidelor cum este fentanilul, ce poate fi de 100 de ori mai tare decât morfina, şi a substanţelor psihostimulente ca metamfetamina.

Citește și : O lucrătoare umanitară spaniolă face ÎNCHISOARE în Israel

“În timp ce continuăm eforturile de a învinge pandemia de COVID-19, nu putem omite această epidemie de pierderi ce afectează familii şi comunităţi din întreaga ţară”, a subliniat într-o declaraţie preşedintele Joe Biden.

Date publicate în iulie au indicat o creştere cu 30% a supradozelor de droguri, în condiţiile în care lockdown-urile decise din cauza pandemiei au îngreunat tratamentele, iar dealerii au pus în circulaţie droguri sintetice mai puternice.

Citește și : Social-democraţii danezi pierd alegerile în Danemarca, iar extrema dreaptă suferă o lovitură grea

Noile statistici arată că s-au înmulţit comparativ cu perioada precedentă de un an şi decesele din cauza consumului de cocaină şi analgezice eliberate pe bază de reţetă.

Tags: cocainacovid-19SUAsupradoza
Categorii: Știrile zilei