Peste 100.000 de persoane vaccinate într-o singură zi în Danemarca

Publicat:

Marcând un fel de repetiţie pentru perioada în care dozele de vaccinuri anti-COVID-19 vor fi disponibile într-un număr mai mare, 104.825 de persoane din Danemarca – reprezentând aproape 1 persoană din 50 – au fost vaccinate pentru prima dată într-o singură zi, luni, în această ţară de la debutul campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus, a anunţat luni seară pe Twitter ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke, relatează DPA, potrivit agerpres.

Este pentru prima dată când numărul danezilor vaccinaţi într-o singură zi împotriva maladiei COVID-19 a depăşit pragul de 100.000 de persoane.


Citește și: Israelul îşi redeshide şcolile pentru TOŢI elevii

Obiectivul autorităţilor daneze a fost acela de a administra cel puţin 100.000 de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în peste 60 de centre de vaccinare pe parcursul zilei de luni.

Scopul a fost de a testa dacă spaţiile de vaccinare din cinci regiuni daneze, sistemele lor logistice şi sistemele lor informatice sunt pregătite pentru perioada în care cantităţi mai mari de vaccinuri vor fi livrate, iar specialiştii danezi se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat.

Luni, doar doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna au fost administrate. Vaccinul AstraZeneca este în continuare suspendat de la administrare în Danemarca, până la o eventuală dispoziţie contrară, după descoperirea unor cazuri rare de cheaguri sangvine asociate cu acest vaccin.

Citește și: Pandemia îi obligă pe thailandezi să sărbătorească Anul Nou fără tradiţionalele festivităţi

La sfârşitul lunii februarie, Danemarca, o ţară cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, a organizat un fel de repetiţie pentru a simula accelerarea campaniei de vaccinare. În timpul acelei “repetiţii”, peste 30.000 de danezi au fost vaccinaţi într-o singură zi.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.