X

Peste 100 de morţi în naufragiul unui vas pe un râu din Nigeria – VIDEO

Peste 100 de persoane au murit în zona central-nordică a Nigeriei după ce un vas transportând familii care se întorceau de la o nuntă s-a scufundat într-un râu, au anunţat marţi poliţia şi autorităţile locale, notează AFP, potrivit agerpres.

Vasul fluvial transporta pasagerii către statul Kwara din statul Niger (vest) când s-a produs accidentul, au indicat poliţia locală şi biroul guvernatorului statului, care nu au precizat cauzele naufragiului.

Citeşte şi: Comisia de la Veneţia recomandă Ucrainei să revadă o serie de dispoziţii din noua lege a minorităţilor naţionale – Black News

“Până în prezent am numărat 103 morţi. Peste 100 de persoane au fost salvate”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Kwara, Okasanmi Ajayi.

“Cercetările sunt în curs de desfăşurare, ceea ce înseamnă că bilanţul s-ar putea înrăutăţi în continuare”, a adăugat el.

Citeşte şi: Moartea lui Berlusconi: iată de ce vor fi funeralii de stat și doliu național și ce prevede ceremonia – Black News

Victimele se întorceau din districtul Patigi, în statul Kwara, după ce au participat la o nuntă în statul Niger, potrivit biroului guvernatorului statului Kwara.

Naufragiile pe râurile şi fluviile din Nigeria sunt frecvente. Acestea au printre cauze, de obicei, ambarcaţiunile supraîncărcate, proasta întreţinere a acestora sau nerespectarea regulilor de siguranţă.

Tags: naufragiuNigerianuntaPatigistatul Kwara
Categorii: Știrile zilei