X

Peste 100 de persoane date dispărute în urma naufragiului unui vas în nord-vestul Nigeriei

Peste 100 de persoane sunt date dispărute după naufragiul unui vas supraîncărcat care transporta 160 de persoane în nord-vestul Nigeriei, pe fluviul Niger, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, potrivit agerpres

Ambarcaţiunea părăsise localitatea Lokon Minaa, în statul Niger (centru) şi se îndrepta spre oraşul Wara, statul Kebbi, când s-a rupt carena şi a naufragiat.

Citește și : Suedia a intrat în topul european al mortalităţii provocate de arme de foc

”Barca transporta aproximativ 160 de pasageri. Operaţiunea de salvare este încă în desfăşurare, dar până acum doar 22 de supravieţuitori şi un cadavru au fost recuperaţi”, a declarat pentru AFP Abdullahi Buhari Wara, responsabil administrativ al departamentului Ngaski din statul Kebbi.

”Vorbim de aproximativ140 de pasageri încă dispăruţi”, a adăugat oficialul, subliniind că vasul nu ar fi trebuit să transporte mai mult de 80 de persoane.

Citește și : Papa Francisc a sărutat numărul de lagăr tatuat pe braţul unei supravieţuitoare a Holocaustului

Nava transporta şi saci de nisip de la o mină artizanală de aur din apropiere, a menţionat sursa citată. La începutul acestei luni, 30 de persoane au murit în naufragiul unui vas supraîncărcat în statul Niger.

În timpul sezonului ploios accidentele pe fluvii şi râuri în Nigeria sunt frecvente, navele fiind adesea supraîncărcate şi deteriorate.

Tags: KebbiLokon MinaanaufragiuNigerWara
Categorii: Știrile zilei