Peste 100 de persoane sunt judecate de tribunale militare în Pakistan pentru rolul lor în violenţele din 9 mai

Publicat:

Peste 100 de persoane sunt judecate de tribunele militare în Pakistan, pentru rolul lor în violenţele legate de arestarea, pe 9 mai, a fostului prim-ministrul Imran Khan, violenţe ce au dus de asemenea la destituirea a trei ofiţeri din armată, a anunţat aceasta luni, informează AFP, potrivit agerpres.

Arestarea lui Khan pe 9 mai, la Islamabad, într-un dosar pentru corupţie, declanşase ciocniri violente între susţinătorii săi şi forţele de ordine, violenţe care s-au soldat cu cel puţin nouă morţi.


Citește și :  Prigojin NU a scăpat de dosarul penal pentru rebeliune armată

Ulterior, arestarea lui Imran Khan a fost declarată ilegală de Curtea Supremă şi el a fost eliberat pe cauţiune trei zile mai târziu.

Manifestanţii pro-Khan vandalizaseră edificii publice, dar şi, lucru rar, simboluri militare. Autorităţile i-au acuzat de acte de terorism şi au promis că îi vor aduce în faţa tribunalelor militare.

“102 de netrebnici sunt judecaţi la tribunalele militare deja stabilite”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze, general-maiorul Ahmed Sharif Chaudhry, adăugând că procesul este “în curs”.

Persoanele acuzate “au acces la avocaţi civili” şi au dreptul să înainteze apel la un tribunal civil şi la Curtea Supremă, a precizat generalul.

Decizia autorităţilor pakistaneze de a recurge la tribunale militare a suscitat critici aspre din partea organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, printre care şi Amnesty International.

Armata, care exercită o considerabilă influenţă politică în Pakistan, unde şi-a asumat puterea timp de mai multe decenii, a sancţionat de asemenea în mod aspru mai mulţi ofiţeri, judecaţi pentru laxism în timpul acelor trei zile de violenţe.

Citește și : Montrealul se sufocă sub un nor gros fum şi are cel mai poluat din lume – VIDEO

Trei ofiţeri, printre care un general, au fost concediaţi din armată, pentru că “au eşuat să menţină securitatea şi inviolabilitatea” unor instalaţii militare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni Uniunea Europeană examinează posibile soluții de oferire a unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni...

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite Serviciul Național de Sănătate (NHS) a avertizat că un număr tot...

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.