X

Peste 100 de preoţi şi de membri ai unor ordine religioase catolice au fost răpiţi, arestaţi sau ucişi în 2022

Peste 100 de preoţi şi de membri ai unor ordine religioase catolice au fost răpiţi, arestaţi sau ucişi în 2022, a anunţat organizaţia Aid to the Church in Need, potrivit DPA, scrie agerpres

Cel puţin 12 preoţi şi cinci călugăriţe au avut parte de o moarte violentă, a precizat joi la Munchen acest grup catolic. În plus, 42 de preoţi şi nouă călugăriţe au fost victimele unor răpiri, potrivit raportului organizaţiei.

Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Cel puţin 41 de membri ai clerului – 32 de bărbaţi şi nouă femei – au fost arestaţi şi reţinuţi în timp ce slujeau, a declarat aceasta.

Trei preoţi răpiţi sunt încă daţi dispăruţi. Unul dintre aceştia este Hans-Joachim Lohre, un preot german răpit în Mali în noiembrie.

Anul acesta a fost unul deosebit de periculos pentru cler în Nigeria: şapte preoţi au fost ucişi şi 35 de persoane din cadrul Bisericii Catolice au fost răpite. Chiar dacă majoritatea au fost eliberaţi, soarta a doi dintre răpiţi nu este cunoscută.

Potrivit raportului, doi preoţi au fost ucişi în Republica Democratică Congo, aceeaşi soartă având-o şi o călugăriţă. În Mexic, membri ai cartelurilor de droguri au ucis trei preoţi, iar în Sudanul de Sud două călugăriţe au fost ucise.

În plus, cel puţin 32 de clerici au fost încarceraţi în 2022 în timp ce îşi desfăşurau activitatea, potrivit informaţiilor furnizate de Aid to the Church in Need.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

“Cele mai recente cazuri implică patru preoţi ai Bisericii Greco-Catolice Ucrainene care activau în partea ocupată de ruşi a Ucrainei”, a precizat organizaţia.

Situaţia din Nicaragua, unde guvernul adoptă o atitudine dură faţă de Biserica Catolică, este, de asemenea, foarte îngrijorătoare, 11 membri ai clerului fiind arestaţi.

Tags: Aid to the Church in NeedMunchenPreoţirapiri
Categorii: Diaspora