Peste 100 de zboruri au fost anulate la Tokyo din cauza ninsorilor puternice

Publicat:

Ninsorile puternice care afectează Tokyo şi zonele învecinate au determinat suspendarea a peste 100 de zboruri interne, pe cele două aeroporturi care deservesc capitala Japoniei, relatează sâmbătă EFE, potrivit agerpres.

Până sâmbătă la prânz principalele două companii aeriene nipone, Japan Airlines şi All Nippon Airways (ANA), au suspendat peste 100 de zboruri ce trebuiau să plece de pe aeroporturile Narita şi Haneda.


Citește și : Pompeo a oferit Congresului SUA o informație recentă despre investigația privind uciderea lui Khashoggi (Departamentul de Stat)

Alte două companii low-cost, Jetstar şi Vanilla, au suspendat aproape 40 de zboruri interne cu plecarea din Narita spre destinaţii precum Chubu (centrul ţării) sau Shin Chitose în Hokkaido (nord).

Agenţia Japoneză de Meteorologie (JMA) prognozează că ninsorile vor aşterne la Tokyo un strat de aproape 5 centimetri până la primele ore ale zilei de duminică.

Pe aeroportul Narita, operatorii s-au văzut obligaţi să închidă şi să redeschidă de mai multe ori pistele ca urmare stratului de zăpadă care în prefectura Chiba (la est de Tokyo), unde se află aerodromul, depăşeşte deja 2 centimetri, potrivit agenţiei de ştiri Kyodo.

Ninsorile abundente, puţin obişnuite la Tokyo şi în împrejurimi, blochează grav transportul în regiunea capitalei, cu o populaţie de 35 de milioane de persoane. JMA a cerut prudenţă conducătorilor auto, deşi deocamdată nu s-a raportat niciun accident de trafic.

Citește și : Majoritatea țărilor membre UE sunt de acord cu reformele privind drepturile de autor

Ninsorile sunt provocate de un front de aer rece care afectează în prezent estul şi nordul ţării, mai ales insula Hokkaido, unde temperaturile în unele locuri au scăzut chiar până la minus 30 de grade Celsius.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023 Pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a serviciilor...

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată Evghenia Guțul cu cel al Marinei Tauber

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată Evghenia Guțul cu cel al Marinei Tauber Instanța a respins cererea...

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă în continuare cu discriminare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.