X

Peste 12.000 de combatanţi ceceni, așteptați să se alăture trupelor ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a confirmat sâmbătă participarea unor combatanţi ceceni alături de trupele ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.  

În două mesaje video postate pe Telegram, Kadîrov a spus că peste 12.000 de combatanţi ceceni şi-au exprimat dorinţa de a participa ca voluntari în campania militară rusă din Ucraina şi că efective ale corpului cecen al gărzii naţionale deja prezente acolo au cucerit sâmbătă o instalaţie militară ucraineană.

Citește și: SUA anunţă sancţiuni directe împotriva lui Putin şi Lavrov

”Nu dorim să luptăm împotriva Ucrainei sau poporului ucrainean. Noi luptăm împotriva celor ne ucid sau vor să ne ucidă”, a motivat liderul cecen, care a vorbit şi despre numeroşii ”terorişti care şi-au găsit refugiu în Ucraina”. ”Printre ei sunt şi cei care ne-au ucis fraţii, surorile, femeile, copiii şi bătrânii în republica Cecenia şi apoi au scăpat de pedeapsă prin Europa sub protecţie diferitelor servicii secrete”, a susţinut Kadîrov.

Invazia rusă în Ucraina se află în a treia zi şi trupele ruse atacă pe mai multe direcţii, dar asaltul aşteptat asupra capitalei Kiev încă nu a avut loc, armata ucraineană opunând o rezistenţă peste aşteptări. Conform estimării Pentagonului, mai mult de jumătate din cei circa 150.000 de soldaţi ruşi masaţi anterior la frontiera ucraineană sunt angajaţi în ofensiva în desfăşurare.

Citește și: Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să nu depună armele şi să apere Kievul: ‘Ne vom apăra ţara!’ – VIDEO

Tags: cecenieuropaPentagonRamzan Kadîrovtelegramucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina