X

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută

Peste 1400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor din cauza caniculei săptămâna trecută, a declarat astăzi în timpul ședinței Primăriei Chișinău șeful Direcției generale asistență medicală și socială Vladimir Bolocan. Potrivit acestuia, la corturile anti-caniculă, săptămâna trecută au solicitat consultația medicilor peste 600 de persoane.

„În total, în toate instituțiile medicale publice, cât și private, săptămâna trecută au fost raportate peste 1444 de adresări, agravări de stări de sănătate din cauza caniculei. La corturile instalate în oraș au fost peste 664 de adresări la personalul medical pe motive de caniculă”, a declarat Bolocan, potrivit radiomoldova.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Specialistul a recomandat populației să evite ieșirile afară în perioada caniculară, între orele 11:00-18:00. Potrivit lui, temperatura ridicate au efect nefast, în special asupra persoanelor care au probleme cardiovasculare, dar și asupra femeilor însărcinate.

Reprezentanții Primăriei Chișinău atenționează părinții să își supravegheze copiii care se scaldă în bazinele acvatice și spun că în următoarele zile în fiecare sector se vor dubla numărul de corturi anticaniculă.

Amintim că meteorologii au anunțat Cod galben de caniculă de duminică, 7 iulie, până pe 12 iulie. În intervalul menționat, temperatura maximă a aerului va ajunge la 38 de grade Celsius.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: caniculeichisinauVladimir Bolocan
Sănătate