X

Peste 1500 de antreprenori au devenit în ultimul an beneficiari ai programelor ODA

Peste 1500 de antreprenori au devenit în ultimul an beneficiari ai programelor ODA

Peste 1500 de antreprenori au devenit în ultimul an beneficiari ai programelor gestionate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Datele au fost prezentate astăzi de vicepremierului Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite MOLDPRES. 

„În primul rând, vorbim de Programul 373. De la lansarea acestuia în iunie 2023 și până în prezent, 409 antreprenori au accesat credite prin 373. În condiții previzibile și avantajoase. Deja am trecut de pragul de 2 miliarde de lei investiții și țintim cel puțin 3 miliarde lei până la sfârșitul anului”, a afirmat Dumitru Alaiba, potrivit radiochisinau.md.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Pe lângă aceasta, 587 de antreprenori au primit în ultimul an, prin intermediul ODA, granturi prin diferite programe de sprijin antreprenorial. Valoarea totală a acestora este 260 milioane lei.

La această statistică se mai adaugă alți 565 de antreprenori, care au beneficiat de mecanismul de garantare a creditelor.

„Recent, am aprobat Programul de sprijin al micilor producători, prin care planificăm să susținem cel puțin 100 de întreprinderi. Tot ce facem e pentru antreprenori. Și vom continuăm să fim alături de ei prin finanțare și reforme. Misiunea noastră este să-i ajutăm să crească și să se dezvolte. Guvernul construiește o economie puternică”, a conchis vicepremierul.

Potrivit datelor statistice, de la începutul anului, ODA a înregistrat un total de 297 de companii care au primit granturi prin diferite programe de sprijin antreprenorial. Valoarea totală a acestora este de 120 milioane de lei, dintre care 106 milioane sunt din bugetul de stat.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Tags: antreprenoriOda
Economie