X

Peste 1500 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută

Peste 1500 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută

În perioada 2-8 septembrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 1542 de cazuri de COVID-19 (dintre care 273 de cazuri în regiunea transnistreană), fiind cu 22,8% cazuri mai puține față de săptămâna precedentă. Autoritățile de resort recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei, transmite Moldpres.

Potrivit Agenției Națională pentru Sănătate Publică, numărul de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor cu vârsta de 0-14 ani a fost de 330, fiind cu 27,7% cazuri mai puține comparativ cu săptămâna anterioară acesteia. Numărul total de teste efectuate a fost de 10 308, cu 4,9% mai puține comparativ cu săptămâna anterioară. Pozitivitatea probelor în ultima săptămână a scăzut de la 14,9%.

Vezi şi: VIDEO – Harris îl pune pe Trump în defensivă într-o dezbatere aprinsă – Stiripesurse.md

În contextul începerii noului an școlar, formarea colectivităților și creșterea mobilității populației, Agenția Națională pentru Sănătate Publică recomandă tuturor cetățenilor respectarea principalelor măsuri de protecție pentru a asigura sănătatea și siguranța publică: păstrarea distanței sociale; evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor; igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Specialiștii reiterează că vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Tags: Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP)covid-19
Sănătate