Peste 16.000 de migranţi repatriaţi din Libia în 2018 (OIM)

Publicat:

Peste 16.000 de migranţi au fost repatriaţi din Libia în 2018 prin intermediul programului de retur voluntar al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), prezentă în această ţară aflată în plin haos după înlăturarea dictatorului Muammar Kadhafi în 2011, transmite miercuri AFP, potrivit agerpres.

Potrivit coordonatorului acestui program, Jouma Ben Hassan, ‘16.753 migranţi în situaţie ilegală au putut reveni în ţările de origine anul trecut’.


Citește și : Primul ministru de culoare din istoria Italiei,Cecile Kyenge, divorţează de soţul său, care candidază din partea Ligii

Este vorba mai ales despre migranţi care au încercat fără succes şi cu riscul vieţii să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Europa.

‘Conform statisticilor OIM, aceşti migranţi sunt originari din 32 de ţări din Africa şi din Asia’, a menţionat Ben Hassan, explicând că cifrele nu îi includ pe migranţii de care s-a ocupat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

La rândul său, această agenţie a precizat că 4.080 de refugiaţi au părăsit Libia între ianuarie 2018 şi ianuarie 2019 în vederea instalării lor în alte ţări.

Într-un scurt comunicat emis la începutul săptămânii, UNHCR a indicat că alţi 56.600 de refugiaţi îşi aşteaptă încă rândul să poată pleca din Libia.

Citește și : Premierul italian, Giuseppe Conte, în vizită la Bagdad

Numeroşi migranţi – bărbaţi, femei şi copii – interceptaţi sau salvaţi pe mare şi aflaţi în centre de retenţie pe teritoriul Libiei, în condiţii foarte dificile, optează pentru repatriere.

Mai multe organizaţii internaţionale, printre care UNHCR, denunţă frecvent relele tratamente suferite de migranţi în Libia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.