Peste 160 de persoane au murit din cauza frigului în Afganistan din 10 ianuarie

Publicat:

Peste 160 de persoane au murit din cauza frigului în Afganistan în această lună în cea mai grea iarnă din peste un deceniu, au declarat joi autorităţile, în timp ce locuitorii au povestit că nu-şi pot permite să cumpere combustibil pentru încălzirea locuinţelor, în condiţiile în care temperaturile au coborât cu mult sub zero grade Celsius, informează Reuters, potrivit agerpres.  

“162 de persoane au murit din cauza frigului din 10 ianuarie până acum”, a declarat Shafiullah Rahimi, un purtător de cuvânt al Ministerului pentru gestionarea dezastrelor. Circa 84 dintre aceste decese au avut loc în ultima săptămână.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

Cea mai friguroasă iarnă din ultimii 15 ani, cu temperaturi care au coborât până la -34 grade Celsius (-29,2 grade Fahrenheit), a lovit Afganistanul în mijlocul unei crize economice severe.

Multe organizaţii umanitare şi-au suspendat parţial operaţiunile în ultimele săptămâni din cauza unei hotărâri a administraţiei talibane care interzice femeilor afgane să lucreze pentru ONG-uri, lăsând agenţiile în imposibilitatea de a opera numeroase programe în această ţară conservatoare.

În timpul unei vizite la Kabul în această săptămână, şeful pentru operaţiuni umanitare al ONU, Martin Griffiths, a declarat că organismul mondial a încercat să obţină derogări de la interdicţia privind femeile care lucrează în organizaţii neguvernamentale, care survine într-una dintre cele mai vulnerabile perioade pentru mulţi afgani.

“Iarna afgană – aşa cum ştie toată lumea din Afganistan – este marele mesager al nenorocirii pentru atât de multe familii din Afganistan”, a subliniat Griffiths pentru Reuters.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.