Peste 170 de state s-au alăturat mecanismului COVAX, care facilitează accesul la vaccinuri împotriva COVID-19

Publicat:

Peste 170 de ţări s-au alăturat mecanismului pentru accesul mondial la vaccinuri împotriva COVID-19 (COVAX) al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) ce are drept obiectiv susţinerea achiziţionării şi distribuirii dozelor pentru imunizarea împotriva COVID-19 în mod echitabil la nivel global, a declarat directorul general al agenţiei ONU, potrivit Reuters, scrie agerpres.

”Peste 170 de ţări s-au alăturat mecanismului COVAX obţinând accesul garantat la cel mai mare portofoliu din lume de vaccinuri candidate”, a spus joi Tedros Adhanom Ghebreyesus într-un comentariu înregistrat înaintea termenului limită de vineri pentru aderarea la acest mecanism.


Citește și : În ciuda negocierilor de pace, talibanii au ucis 20 de militari afgani

OMS anunţase anterior că 92 de state cu venituri mici au solicitat asistenţă prin intermediul acestui mecanism, iar circa 80 de naţiuni cu venituri mari şi-au exprimat interesul, dar unele trebuiau în continuare să-şi confirme intenţia până la data limită.

Mecanismul COVAX, condus de OMS şi de Alianţa pentru Vaccinuri (GAVI), are drept obiectiv procurarea şi livrarea a două miliarde de doze de vaccinuri aprobate până la finalul anului 2021.

Unele state însă, care şi-au făcut aprovizionarea pe cont propriu prin acorduri bilaterale, inclusiv Statele Unite, au spus că nu se vor alătura COVAX.

Citește și : Polonia vrea un fond UE de cel puţin un miliard de euro pentru stabilizarea Belarusului

”Primul vaccin care va fi aprobat s-ar putea să nu fie cel mai bun. Cu cât mai multe încercări, cu atât avem şanse mai mari de a avea un vaccin foarte sigur şi foarte eficace”, a adăugat Tedros în cadrul unui webinar găzduit de Universitatea Naţională din Singapore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.