X

Peste 180 de hectare de pădure de la Ungheni vor fi înregistrate în fondul forestier pentru a fi protejate

Peste 180 de hectare de pădure de la Ungheni vor fi înregistrate în fondul forestier pentru a fi protejate

Primăria satului Rădenii Vechi, din raionul Ungheni, se află în plin proces de înregistrare a peste 180 de hectare de pădure în fondul forestier, la solicitarea Ministerului Mediului, scrie ziarulnational.md.

Terenurile înregistrate vor rămâne în proprietatea administrației publice locale, dar, odată înregistrate, vor fi protejate, îngrijite și administrate conform prevederilor Codului Silvic.

Citește și: Apa devine mai scumpă pentru oamenii din Ungheni, Călărași și Soroca

„Prin înregistrarea în fondul forestier, vom preveni situațiile în care persoanele cu diferite interese ar putea intra în posesia acestor păduri, care la momentul actual nu sunt înregistrate sau figurează ca terenuri degradate, neproductive sau agricole. Încurajez primarii din țară să dea curs apelului de a înregistra terenurile împădurite în fondul forestier. Prin acest demers, vom asigura conservarea mediului, o administrare corectă a spațiilor forestiere, dar și planificarea durabilă a utilizării terenurilor”, susține ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

Menționăm că mai puţin de 13% din suprafaţa totală a R. Moldova este acoperită în prezent cu păduri, iar autoritățile își propun să sporească această cifră până la 25% în următorii ani.

Tags: 180 de hectarefondul forestierungheni
Social