Peste 2.000 de oameni au solicitat Ambulanţa din cauza caniculei

Publicat:

Peste 2.000 de oameni au solicitat Ambulanţa din cauza caniculei

În ultimele zile, tot mai mulți oameni au apelat la medic odată cu creșterea temperaturilor. Peste două mii de persoane au avut nevoie de asistență medicală pe parcursul săptămânii trecute, din cauza caniculei. Potrivit șefului Direcției asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, peste 600 de oameni s-au simțit rău chiar în stradă. Aceștia au beneficiat de ajutorul medicilor în corturile amplasate în capitală.

Citeşte şi: Biden promite noi măsuri pentru apărarea aeriană a Ucrainei – Stiripesurse.md


LADIMIR BOLOCAN, șeful Direcției asistență medicală și socială: “În toate instituțiile medicale publice, cât și private, săptămâna trecută s-au raportat peste 1444 de adresări cu privire la agravări de stări de sănătate din cauza caniculei, iar la corturile instalate în oraș au fost peste 664 de adresări, adresări la personalul medical pe motive de caniculă.”

Peste 2.000 de oameni au solicitat Ambulanţa din cauza caniculei

Vladimir Bolocan a mai menționat că, pe parcursul săptămâni precedente, circa 16 mii de persoane s-au adăpostit de soare sau au băut apă la corturile din oraș. Unii locuitori ai capitalei ne-au spus că sunt oricum precauți și că nu ies din casă fără o sticlă cu apă și fără a-și apăra capul de razele soarelui.

În contextul perioadei caniculare, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine cu o serie de recomandări pentru cetățeni.

Peste 2.000 de oameni au solicitat Ambulanţa din cauza caniculei

RECOMANDĂRILE ANSA: “Carnea și produsele din carne, lactatele, produsele de patiserie trebuie păstrate la o temperatură mai mică de 8 grade Celsius. Produsele culinare, deja reci, se comercializează la o temperatură mai mică de 4 grade Celsius. Controlul temperaturii este esențial.”

ANSA mai recomandă consumatorilor să evite transportarea produselor alimentare timp îndelungat după procurare. „Microorganismele se pot înmulți foarte rapid dacă alimentele sunt păstrate la temperatura camerei”, spun inspectorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.