X

Peste 200.000 de migranţi au fost prinşi la graniţa de sud a SUA

Aproximativ 213.000 de persoane au fost prinse încercând să traverseze ilegal graniţa de sud a Statelor Unite în iulie, în jur de 172.000 mai multe decât în aceeaşi lună a anului trecut, a anunţat joi Serviciul Vamal şi de Protecţia Frontierei (CBP) american, citat de DPA, potrivit agerpres.

Această cifră este la cel mai înalt nivel după 20 de ani.

Citește și : Anticiclonul ‘Lucifer’ lovește puternic Italia cu temperaturi record de 48,8 grade Celsius

Pragul de 200.000 de migranţi pe lună a fost depăşit ultima dată în 2000. Cei mai mulţi dintre ei sunt în prezent deportaţi imediat de autorităţile Statelor Unite.

Numărul de arestări a crescut la 180.000 în mai şi 189.000 în iunie.

Potrivit poliţiei de frontieră, un sfert dintre toţi migranţii arestaţi în iulie erau infractori recidivişti, deja reţinuţi şi deportaţi cel puţin o dată în anul precedent.

Numărul copiilor şi minorilor neînsoţiţi care au fost prinşi la graniţă a crescut cu un sfert în iulie până la aproape 19.000, a precizat CBP.

Citește și : Cutremur puternic în Filipine; a fost lansată alertă de tsunami

Administraţia preşedintelui Joe Biden este sub o presiune crescândă din cauza numărului mare de migranţi şi refugiaţi care sosesc la frontiera de sud.

Republicanii îl acuză pe democratul Biden că declanşează o criză la frontieră cu politicile sale de migraţie mai liberale.

Tags: AlbiJoe BidenmigrantiServiciul Vamal şi de Protecţia Frontierei (CBP)SUA
Categorii: Știrile zilei