X

Peste 200.000 de persoane au fost evacuate în estul Chinei din cauza taifunului Yagi

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 200.000 de persoane au fost evacuate în 10 oraşe din provincia Zhejiang, din estul Chinei, din cauza trecerii taifunului Yagi, informează AFP, potrivit agerpres.

Cele 200.000 de evacuări au avut loc înainte de sosirea, duminică noaptea, a furtunii care lovise Filipinele, înainte de a se îndrepta spre China.

Citește și : Nava umanitară Aquarius: SOS Mediterana cere ţărilor europene ‘să îşi asume responsabilitatea’

Ploile puternice cauzate de acest taifun au condus la căderea unui panou într-un cartier comercial din Shanghai, incident soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altor şase.

Accidentul a avut loc duminică seară, pe drumul aglomerat Nanjing Est din centrul oraşului, potrivit unui comunicat al autorităţilor din acest oraş din estul Chinei.

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere şi difuzate de postul public de televiziune CCTV, un panou de mari dimensiuni amplasat deasupra unui magazin s-a prăbuşit brusc peste un grup de pietoni.

Trei persoane au fost ucise, au precizat autorităţile, adăugând că viaţa celor şase răniţi nu se află în pericol.

Potrivit unui martor citat de CCTV, printre victime figurează şi un copil de cinci ani.

Citește și : Iranul susţine că are o rachetă balistică de nouă generaţie

Mai multe localităţi din Filipine au fost afectate de trecerea taifunului Yagi, înainte ca furtuna să se îndrepte spre nord, pentru a lovi estul Chinei.

Arhipelagul Filipinelor este lovit constant de furtuni soldate cu victime, fiind afectat în medie de circa 20 de taifunuri pe an.

Tags: ChinaevacuarifilipinetaifunYagiZhejiang
Categorii: Știrile zilei