X

Peste 200.000 de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc în continuare în Israel

La peste 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, peste 200.000 de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc în continuare în Israel, potrivit celor mai recente date, publicate sâmbătă cu ocazia Zilei internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ministerul german al Finanţelor afirmă că numărul supravieţuitorilor Holocaustului care trăiesc în Israel este de 220.000.

Citește și : Donald Trump a semnat decretul pentru reluarea temporară a activităţilor agenţiilor guvernamentale federale

Circa 60.000 dintre supravieţuitorii Holocaustului care sunt încă în viaţă s-au aflat în lagăre de concentrare şi ghetouri în timpul regimului nazist, potrivit unui grup israelian care reprezintă victimele genocidului.

Un purtător de cuvânt al grupului a afirmat că, în medie, aproximativ 30 de supravieţuitori mor în fiecare zi.

Institutul Naţional de Statistică din Israel a oferit o cifră mai mică pentru numărul total de supravieţuitori – 212.300 – la sfârşitul anului 2017. Dintre aceştia, 3% au vârste peste 95 de ani; 60% sunt femei şi 40% sunt bărbaţi. Institutul a afirmat că se aşteaptă ca până în 2035, doar 22.000 dintre aceştia să mai fie în viaţă.

Citește și : Papa Francisc: Este „lipsit de sens şi iresponsabil” ca migranţii să fie stigmatizaţi

Tags: al Doilea Război Mondialgenocidholocaustisraelvictime
Categorii: Sinteze