Peste 200 de oameni ar fi murit într-un tunel prăbuşit din cauza testelor nucleare din Coreea de Nord – VIDEO

Publicat:

Peste 200 de persoane ar fi murit în prăbuşirea unui tunel, la începutul lunii septembrie, în zona de teste nucleare din Coreea de Nord, incident cauzat de cel mai puternic test atomic subteran realizat până atunci de Phenian, a anunţat marţi postul japonez de televiziune Asahi, citat de AFP, potrivit agerpres.

Aproximativ 100 de muncitori se aflau la faţa locului în momentul primei prăbuşiri la acest complex situat la Punggye-ri, iar un al doilea accident de acest tip a survenit în timpul operaţiunilor de salvare, făcând ca bilanţul estimativ al catastrofei să fie în total de 200 de morţi, a relatat Asahi, citând surse nord-coreene neprecizate.


Citeşte şi: Dezvăluirile legate de Kevin Spacey ÎNCHID ‘House of Cards’

Drama s-a produs la câteva zile după cel de-al şasea test nuclear realizat de regimul de la Phenian din 2006 şi până în prezent. Testul de la 3 septembrie a fost revendicat de Phenian ca un test reuşit cu bombă cu hidrogen.

Acesta a fost la originea unui cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,3, în timp ce experţi au atras atenţia că testele subterane ar putea cauza prăbuşirea muntelui şi produce scurgeri radioactive în atmosferă.

Testul de la 3 septembrie a provocat alunecări de teren în zona unde s-a produs explozia şi dincolo de ea, conform unor imagini surprinse prin satelit a doua zi.

Citeşte şi: Avocatul lui Puigdemont anunţă intenţiile clientului său

De obicei, Coreea de Nord nu recunoaşte oficial existenţa accidentelor grave de pe teritoriul său, în special când au legătură cu programul său nuclear.

În ceea ce priveşte Coreea de Sud, Lee Eugene, purtător de cuvânt al Ministerului Unificării, a declarat doar că Seulul a luat la cunoştinţă de informaţie, dar că nu ştie nimic legat de acest subiect.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.